½spidskål – hvidrød eller en blanding af hvid og rød
½knoldselleri – selvom du ikke er vild med selleriså prøv alligevel
1tsk.salt
3-4spsk.jumborosiner
1-2spsk.hakket grøntkan udelades – f.eks. karse, kørvel eller persille
Sådan gør du
Fjern de yderste grove blade på spidskålen, og skær den i fine strimler – evt. på et juliennejern ellers med en skarp kniv.
Skræl sellerien, og skær også den i tynde strimler – det er nemmest med en juliennetyndskræller eller et juliennejern.
Læg kål- og selleristrimler i et dørslag, og fordel saltet over.
Vend rundt et par gange med hænderne, og lad kål og selleri dryppe af i 10-15 minutter.
Skyl saltet af, og stil igen til afdrypning.
Bland med dressingen, og top med rosiner
Drys evt. med hakket grønt.
Noter
Tip I: Pas på med saltet på kål og selleri. Det syner måske af lidt, men det smager af meget. Og selvom du skyller kål og selleri bagefter, kan det nemt blive for salt.Tip II: I stedet for rosiner kan du toppe med blåbær – evt. tørrede – tørrede tranebær, solsikkekerner eller måske ristede mandler. Find en topping, du synes smager godt sammen med dressing, kål og selleri.