Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nem ovnbagt laks opskrift
Der skal ikke så meget til ud over laksen. Og den er også hurtigt lavet og nem at lave. Hvad du ønsker at servere til er naturligvis op til dig, men jeg serverer asparges, hollandaisesauce og små, kogte kartofler til.
4.75
fra
8
stemmer
Ret:
Fisk, Hovedret
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
25
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
325
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
900
g
Lakseside
▢
1
Citron
– usprøjtet
▢
Dild
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° C – undervarme eller over-/undervarme, ikke varmluft.
Fold et stort ”fad” af to store stykker stanniol – de skal være større end laksens længde og bredde.
Læg laksen på ”fadet”, og fold kanterne lidt op omkring laksen.
Pres saften fra ½ citron ud over laksen.
Skær den anden halvdel af citronen i skiver.
Læg dild oven på laksen, dernæst citronskiverne, og drys til sidst med salt og peber.
Sæt laksen i ovnen i 18-20 minutter til den er færdig uden at være tør.
Læg laksen i stanniolet over i et fad, og servér. Skindet bliver hængende på stanniolet når du tager af laksen. Nemt og enkelt.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
325
kcal
|
Kulhydrat:
2
g
|
Protein:
45
g
|
Fedt:
14
g
|
Mættet fedt:
2
g
|
Kolesterol:
124
mg
|
Natrium:
99
mg
|
Kalium:
1103
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
1
g
|
Vitamin C:
5
mg
|
Calcium:
32
mg
|
Jern:
2
mg