Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nem opskrift på syltede pærer
Hvis du har mange pærer, der skal skrælles så læg dem i vand tilsat citronsaft efterhånden, som du skræller dem, så bliver de ikke brune.
4.89
fra
9
stemmer
Samlet tid:
35
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
500
g
pærer – det svarer til 4 mellemstore pærer
▢
2
dl
vand
▢
200
g
sukker
▢
¼
dl
lagereddike
▢
½
vaniljestang
▢
1
tsk.
flydende atamon plus lidt til at skylle glasset i – kan undværes
hvis pærerne skal spises samme dag eller dagen efter
Sådan gør du
Skræl pærerne, halver dem, og fjern kernehus og stilk – det gøres nemmest med en teske.
Skyl pærerne.
Kog vand, sukker, eddike og vaniljestang sammen til en lage, og kom pærerne i.
Hold lagen lige på kogepunktet – det skal ikke bulderkoge – og kog til pærerne er møre. Ca. 5-15 minutter afhængig af pærens blødhed.
Skold imens henkogningsglasset, og skyl med flydende atamon.
Tag pærerne op med en hulske, og læg dem ned i glasset.
Lad lagen koge videre i 5 minutters tid, til den er kogt lidt ind.
Tilsæt atamon, hæld lagen over pærerne, og luk for glasset.