Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Muslingesuppe – opskrift
Efter at have vænnet mig til tanken om, at muslingerne er levende – det har jeg det lidt stramt med – så foretrækker jeg altså alligevel at lave muslingesuppe af friske muslinger.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
løg
▢
3
fed
hvidløg
▢
1
porre
▢
1
bdt.
persille
▢
1
kvist timian
▢
3¾
dl
tør hvidvin
▢
Olivenolie
▢
2
kg
muslinger
▢
1½-2
dl
vermouth
▢
2
dl
fløde
▢
¼
tsk.
safran
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil, og hak løg og hvidløg fint.
Fjern roden og de yderste blade på porren, og skær den hvide del i tynde ringe.
Skyl persille og timian, og hak persillen.
Kom lidt olivenolie i en stor gryde, hvor alle muslingerne også kan være, og svits alle urterne under omrøring i et par minutter.
Tilsæt hvidvin, og kog op.
Tilsæt muslingerne – hvis de er friske, skal de selvfølgelig renses først, se mere herom senere.
Kom godt med peber på, og læg låg på gryden.
Kog ved høj varme i 4-6 minutter, mens du ryster gryden et par gange undervejs, så muslingerne bliver rystet rundt.
Si suppen, tilsæt vermouth, og lad det koge lidt ind.
Tilsæt fløde og safran, og lad det hele koge for svagt blus i et par minutter, til suppen får lidt farve.
Smag til med salt og peber, og tilsæt muslingerne.