Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Menemen – opskrift
Umiddelbart fristes jeg til at kalde retten her for røræg med et pift. Men-øh-men nu får du opskriften på menemen.
5
fra
2
stemmer
Ret:
Gryderetter, Hovedret
Forb. tid:
5
minutter
minutter
Tilb. tid:
15
minutter
minutter
Samlet tid:
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
nem
Servings:
4
personer
Calories:
152
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
stort løg – ca. 100-120 g
▢
1
grøn peberfrugt – ca. 100-120 g – på tyrkisk manér ville man bruge 2 grønne chilier
men så stærk ønsker jeg ikke, min morgenmad skal være
▢
4-5
spsk.
olivenolie
▢
1
tsk.
stødt
stærk paprika
▢
½
tsk.
tørret oregano
▢
2
dåser flåede tomater
▢
8
æg
▢
Salt og peber efter smag
Sådan gør du
Skær løg og peberfrugt i fine tern.
Varm olien ved svag varme i en stegepande, til det er lige netop varmt.
Tilsæt paprika, oregano, løg og peberfrugt.
Krydr med salt og peber – masser af peber.
Lad det simre, til det er helt blødt – ca. 8 minutter – rør engang imellem.
Dræn imens tomaterne, og hak dem, hvis de ikke allerede er hakkede. Tomatvæden kan du bruge i en kødsovs eller anden gryderet.
Tilsæt de drænede tomater, og lad det hele simre, til det er blevet mørkt i farven.
Pisk imens æggene let sammen.
Tag halvdelen af blandingen op af panden, og sæt det lidt til side.
Tilsæt æggene.
Krydr igen med salt og peber.
Lad det simre, mens du rører af og til, indtil æggene lige netop er stivnet.
Fjern panden fra varmen, og vend forsigtigt den halvdel du satte til side i din menemen.
Menemen skal serveres, straks det er færdigt. Evt. med groft brød til.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
152
kcal
|
Kulhydrat:
5
g
|
Protein:
12
g
|
Fedt:
9
g
|
Mættet fedt:
3
g
|
Flerumættet fedtsyre:
2
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
4
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
327
mg
|
Natrium:
128
mg
|
Kalium:
217
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
2
g
|
Vitamin C:
26
mg
|
Calcium:
61
mg
|
Jern:
2
mg