Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Matoke med kylling
Den grønne, afrikanske banan spises som tilbehør – ligesom kartofler. Her bliver de serveret til kylling.
4.67
fra
3
stemmer
Ret:
Forret, Suppe
Køkken:
Afrikansk
Forb. tid:
5
minutter
minutter
Tilb. tid:
45
minutter
minutter
Samlet tid:
50
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
443
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
kylling
▢
5-10
umodne matokes – eller flere eller færre
afhængig af størrelse og sult
▢
1
stort løg
▢
4
tomater
▢
1
fed
hvidløg
▢
Olie til stegning
▢
1
tsk.
revet ingefær
▢
2½
dl
vand
▢
1
hønsebouillonterning
▢
Salt
Sådan gør du
Kog kyllingen i letsaltet vand, til den er gennemkogt – ca. 40-45 minutter.
Skræl imens bananerne, og skær dem i to, tre eller fire dele.
Pil løget, og skær det i tern.
Skyl tomaterne, skær dem i mindre stykker, og drys dem med lidt salt.
Pil hvidløget, og hak det fint.
Varm lidt olie i en stor sauterpande, og svits løgene, til de er klare.
Tilsæt hvidløg og ingefær, og lad det svitse lidt med.
Tilsæt tomater, bananer, vand og bouillonterning.
Skru ned for varmen, og lad det simre, til bananerne er møre, og vandet næsten er fordampet – det tager ca. 10-15 minutter.
Smag til med salt, og servér med den kogte kylling.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
443
kcal
|
Kulhydrat:
7
g
|
Protein:
37
g
|
Fedt:
29
g
|
Mættet fedt:
8
g
|
Flerumættet fedtsyre:
6
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
12
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
143
mg
|
Natrium:
144
mg
|
Kalium:
694
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sukker:
4
g
|
Vitamin C:
22
mg
|
Calcium:
42
mg
|
Jern:
2
mg