Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Marokkansk gulerodssalat
Dansk gulerodssalat har jeg som nævnt kendt meget længe, marokkansk gulerodssalat er først kommet til senere. Hvorfor det hedder marokkansk gulerodssalat, kan jeg kun gisne om, men muligvis på grund af kikærterne og de mange krydderurter.
5
fra
2
stemmer
Samlet tid:
10
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Antal:
2-4 personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
dåse kikærter
▢
6-8
gulerødder – gerne i forskellige farver
▢
Lidt kokosolie til stegning
▢
1
tsk.
stødt koriander
▢
1
tsk.
stødt spidskommen
▢
2
spsk.
sesamfrø
▢
Kernerne fra ½ granatæble
▢
1
dl
friskhakkede krydderurter
persille, koriander, mynteblade, oregano
▢
Salt og peber
Marokkansk gulerodssalat dressing
▢
3
spsk.
olivenolie
▢
8
spsk.
limesaft
▢
1-2
tsk.
honning
▢
1
tsk.
stødt gurkemeje
▢
½
tsk.
chiliflager
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til.
Lad kikærterne dryppe af i en sigte.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver – evt. med en tyndskræller eller på et mandolinjern – og kom dem i dressingen.
Kom olien på en pande ved medium varme, og steg kikærterne, til de er sprøde og gyldne – det tager ca. 5 minutter.
Tilsæt koriander, spidskommen og sesamfrø samt lidt salt og peber, og vend godt rundt. Lad det hele riste i yderligere 4-5 minutter.
Smag til.
Vend kikærter og krydderier i skålen med gulerødder og dressing.
Vend de friskhakkede krydderurter i, og drys med granatæblekerner.