Det mest besværlige ved at lave mango lassi er den store flade sten, der befinder sig i midten af mangoen, og som ikke sådan lige har tænkt sig at slippe sin frugt. Jeg har stadig ikke fundet ud af, hvordan det gøres nemmest, og så mest muligt af det friske frugtkød kommer fri – trods det at jeg har set adskillige YouTube-videoer om det. Men det afholder mig nu ikke fra at lave lassi med mango.
2kardemommekapsler – eller 2 tsk. stødt kardemomme
Evt. isterninger
Evt. lidt frisk mynte til servering
Sådan gør du
Skræl mangoerne, og skær stenen fri af kødet.
Blend mango, yoghurt, mælk, sukker og kardemommekapsler sammen til en gul drik.
Smag til.
Noter
Kom evt. knust is eller isterninger i, har du en blender, der kan blende isterninger, så giv dem evt. en kort tur i den. Drikken bør i hvert fald være kold, når den serveres – evt. med et sugerør og pyntet med en kvist mynte. Kardemomme er nok det mest almindelige at krydre mango lassi med. Men du kan også bruge krydderier som kanel, ingefær, muskatnød, chili, koriander eller spidskommen. Der er også nogle, der tilsætter gurkemeje, men det er nok mere for at gøre drikken endnu mere gul, end den er i forvejen.