Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Luciabrød
5
fra 1 stemme
Ret:
Brød, Frokost, Morgenmad, vegetarisk
Forb. tid:
1
time
time
Tilb. tid:
12
minutter
minutter
Servings:
12
stk
Calories:
179
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
75
g
Smør
– rigtigt smør
▢
1
tsk
Sukker
▢
¼
tsk
Safrantråde
▢
1½
dl
Mælk
▢
25
g
Gær
▢
1
stk
Æg + 1 til pensling
▢
½
tsk
Groft salt
▢
400
g
Hvedemel
▢
24
stk
Korender
– kan erstattes af små rosiner
Sådan gør du
Smelt smørret I en kasserolle – det skal kun smelte, ikke brune.
Kom imens sukker og safrantråde i en morter, og stød dem, til safrantrådene er blevet knust.
Hæld mælken i det smeltede smør, lad det afkøle ensmule, og opløs gæren i blandingen.
Tilsæt ægget, og rør rundt.
Kom saltet i melet, tilsæt det til væsken – hold en smule mel tilbage.
Slå dejen sammen med en grydeske.
Lad den hæve tildækket ½ times tid.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord – pas på med at give alt for meget mel. For så bliver brødene tørre.
Del dejen i 12 nogenlunde lige store stykker.
Rul stykkerne til pølser, og form dem som et S.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i et kvarters tid.
Tænd ovnen på 225° C konventionel varme.
Pensl luciabrødene med sammenpisket æg, og tryk en korend ned i hver krumning af S’et.
Bag brødene i midten af ovnen i ca. 12 minutter.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
179
kcal
|
Kulhydrat:
27
g
|
Protein:
5
g
|
Fedt:
6
g
|
Mættet fedt:
3
g
|
Kolesterol:
14
mg
|
Natrium:
68
mg
|
Kalium:
74
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
1
g
|
Calcium:
22
mg
|
Jern:
2
mg