Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Lasagne opskrift
Det gør jeg ikke i denne opskrift. Til gengæld fylder jeg den med grøntsager – hakkede grøntsager. Lasagne er den nemmeste måde at få grøntsager i grøntsagsforskrækkede medlemmer af familien – små som store.
5
fra
2
stemmer
Ret:
Oksekød
Køkken:
Italiensk
Forb. tid:
20
minutter
minutter
Tilb. tid:
35
minutter
minutter
Samlet tid:
55
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
951
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
løg
stort
▢
4
fed
hvidløg
▢
1
broccolistok
– en god måde at få brugt den på
▢
3
forårsløg
▢
2
gulerødder
▢
Olie til stegning
▢
500
g
hakket oksekød
▢
1
ds
flåede tomater
▢
1½
tsk.
oregano
▢
1
dl
rødvin
▢
1
dl
vand
▢
6-8
stk.
Lasagneplader
– antallet afhænger af størrelsen på dit fad
▢
½
l
Mornaysauce
– du kan også lave en bechamelsauce tilsat lidt revet muskatnød og lidt revet ost
▢
200
g
revet ost
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Gør alle grøntsager klar på forhånd ved at pille, skylle og skrælle dem.
Hak alle grøntsagerne fint – f.eks. i en foodprocessor eller lignende.
Tænd ovnen på 200° C.
Svits alle de hakkede grøntsager kort i olie i en gryde.
Tilsæt kødet, og lad det hele svitse, til al væske er fordampet.
Tilsæt de flåede tomater, rødvin og vand, og krydr med oregano, salt og peber.
Lad det hele koge i 5-10 minutter – eller mere hvis du føler for det.
Læg nu lagvis kødsovs, lasagneplader, kødsovs, Mornaysauce, lasagneplader, kødsovs og Mornaysauce i et ovnfast fad af passende størrelse.
Drys med revet ost, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er smeltet og lasagnepladerne er blevet bløde.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
951
kcal
|
Kulhydrat:
27
g
|
Protein:
42
g
|
Fedt:
75
g
|
Mættet fedt:
28
g
|
Kolesterol:
154
mg
|
Natrium:
1121
mg
|
Kalium:
1061
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sukker:
6
g
|
Vitamin C:
141
mg
|
Calcium:
483
mg
|
Jern:
4
mg