Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Langtidsstegt culotte – skinke
I opskriften herunder er culotten tilberedt sammen med tilbehøret. Det synes jeg giver et lækkert resultat.
4.50
fra
2
stemmer
Samlet tid:
5
timer
timer
45
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
800
g
små kartofler
▢
12
cherrytomater
▢
1
squash
▢
600-800
g
skinkeculotte
▢
Smør til bruning
▢
1
kvist frisk timian eller 2
▢
1
dl
bouillon
▢
2½
dl
fløde
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen og sæt på 100° C.
Skyl og skrub kartoflerne rene for jord og snavs.
Skær dem i halve eller i tykke skiver, og læg dem i et ovnfast fad – gerne et med tilhørende låg.
Skyl cherrytomaterne, og læg også dem i fadet.
Skyl squash, skær den i tykke stave, og ned i fadet med dem også.
Bland det godt, og drys med salt og peber
Rids culottens fedtkant i rudemønster, hvis den ikke allerede er det.
Brun culotten hurtigt af på panden i smør, og læg den herefter ned i fadet oven på grøntsagerne med fedtkanten opad.
Drys fedtkanten med salt og peber, og læg timiankvisten på.
Hæld bouillon og fløde ved, dæk fadet med et låg eller stanniol, og sæt det i ovnen i 5 timer.
Tag låget/stanniolet af, skru over på grill, og giv retten 3-5 minutter under grillen – hold øje med det, pludselig går det stærkt.
Lad kødet hvile 20-30 minutter, før du skærer det i tynde skiver.