Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Lahmacun – tarifi (opskrift)
Eller lahmacun opskrift, som det hedder på dansk, kommer her. Opskriften er fordansket, så det er ingredienser, der er nemme at få fat på i Danmark, der skal i.
5
fra
5
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
5
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
12
stk.
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
dl
vand
▢
25
g
gær
▢
2
spsk.
olivenolie
▢
350
g
hvedemel
▢
1
tsk.
salt
Det skal du bruge til farsen og til lahmacun
▢
1
spsk.
tomatpuré
▢
200
g
tomater
▢
1
tsk.
stødt spidskommen
▢
1
tsk.
chiliflager
▢
1
tsk.
paprika
▢
3
fed
hvidløg
▢
1
løg
▢
1
lille håndfuld bredbladet persille
▢
½
grøn peber
▢
400
g
hakket oksekød
▢
Salt og peber
▢
Derudover bredbladet persille
tomat, agurk, peberfrugt i mindre stykker og citron til servering
Sådan gør du
Varm vandet op til det hverken føles koldt eller varmt.
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olie.
Bland mel og salt, og hæld det i.
Ælt – eller rør i røremaskinen – dejen godt sammen til en elastisk ikke for tør dej.
Sæt den til hævning et lunt sted i ca. 40 minutter.
Sådan laver du fyldet og lahmacun
Varm ovnen op på 220° C med grill.
Kom alle ingredienserne undtagen kød, olie, salt og peber i en minihakker, og hak det.
Bland det med det hakkede oksekød, og krydr med salt og peber.
Del dejen i 12 dele, og rul dem ud på et meldrysset bord. Rul dem så tyndt som overhovedet muligt.
Kom ca. 1 spsk. fars på hver lahmacun.
Varm en stegepande godt op – uden fedtstof – og kom en lamacun på ad gangen med kødsiden opad.
Steg et par minutter.
Læg dem over på bageplader beklædt med bagepapir.
Grill dem i ovnen – en bageplade ad gangen – i et par minutter, til de er gyldne i kanten.
Pres citronsaft over, og kom grøntsager i mindre stykker på, og rul pizzaen sammen.