Men alt kan jo ikke laves i én gryde. Til gengæld kan du, hvis ovnen alligevel er tændt til f.eks. kartoflerne, lige så godt stege kødet i den også – evt. lige brune det af på panden og så ikke mere, ligesom jeg har gjort med koteletterne her. Og omvendt. Har du kød i ovnen, så prøv så vidt muligt også at lave tilbehøret i ovnen.
Skrub kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og læg dem i et fad med lidt olie, salt og peber.
Sæt dem i en 180° C varm ovn, og steg dem i ca. 40 minutter, eller til de er møre.
Vend koteletterne i mel tilsat lidt salt og peber, og brun dem i lidt olie på en stegepande – gerne én, der kan tåle at gå i ovnen.
Kom vand ved koteletterne, og sæt dem i ovnen sammen med kartoflerne, ca. 20 minutter før kartoflerne er færdige, og lad dem braisere videre i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegt.
Pil imens skalotteløgene, og skær dem i grove stykker, og skyl også den bredbladede persille, og pluk den i nogle grove stykker.
Tag koteletterne ud af ovnen og op af panden.
Jævn væden med majsstivelse, og kog sovsen igennem.
Kom sovs, løg og persille i blenderen sammen med margarine, citronsaft samt salt og peber. Blend til du har en fin, grøn puré.
Servér straks sammen med kartoflerne til koteletterne.
Noter
Ingredienserne til retten her giver et CO2-udslip på 2,08 kg. Det svarer til 3½ km pr. næse i bil – altså 14 km i alt. Det er kun råvarerne – ikke tilberedningen – og vel at mærke kun, hvis du køber dansk og økologisk, hvor det kan lade sig gøre.Køber du udenlandsk, skal du lægge 0,2 kg CO2 pr. kg fødevarer til.Tip: Retten smager også godt, hvis du bruger vin i stedet for vand til at braisere koteletterne i, men så skal du altså lige lægge 0,48 kg CO2 til rettens klimaaftryk – hvis du ikke køber lokal vin eller brygger selv.