Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kødsovs – opskrift
Har jeg mulighed for det, så sætter jeg min kødsovs over allerede et par timer før, vi skal spise. Den passer jo sig selv, og forberedelsestiden bliver ikke længere af det. Til gengæld får jeg en appetitvækkende duft i hele huset.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
stort løg – zittauerløg
du ved de almindelige gule, man dyrker i haven eller rødløg
▢
2-3
fed
hvidløg – afhængig af størrelse og smag
▢
1
porre
▢
2
stænger bladselleri
▢
500
g
hakket oksekød
▢
1
ds. flåede tomater
▢
½
tsk.
sambal oelek – chilipasta der fås i de fleste dagligvarebutikker
▢
1
lille ds. tomatpasta
▢
Olie til stegning
▢
1
dl
tør rødvin – kan erstattes af vand
især hvis du ikke har tænkt dig at koge sovsen i flere timer
▢
3
dl
bouillon – hønse-
okse- eller grøntsagsbouillon
▢
1
tsk.
paprika
▢
Tørret oregano
▢
1
skvæt balsamicoeddike
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Hak løg groft og hvidløg fint.
Snit porren og bladselleri i fine skiver.
Svits kødet i lidt olie, til det er brunt.
Tilsæt løg og porre, og lad det svitse med.
Så tilsættes hvidløg og bladselleri, og lad det svitse i kort tid.
Derefter tilføjer du rødvin, flåede tomater (hakket), tomatpasta, bouillon og krydderier.
Lad det hele simre i mindst 10-15 minutter, til grøntsagerne er møre, men gerne i et par timer under låg. Rør i ny og næ.
Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.