Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kødboller – opskrift
Der er også spaghetti og kødboller i tomatsovs – børnenes favorit. Og det er den du får opskriften på herunder – eller i hvert fald min variant.
5
fra
2
stemmer
Ret:
Oksekød
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
fed
Hvidløg
▢
Skal fra 1 økologisk citron
▢
1
håndfuld bredbladet persille eller kruspersille
▢
400
g
spaghetti – gerne fuldkornsspaghetti
▢
500
g
Hakket oksekød
▢
Olivenolie
▢
1
Flåede tomater
hakkede tomater
▢
2
dl
Oksebouillon
▢
50-75
g
Parmesan
helt stykke, ikke revet
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
Skyl citronen, og riv skallen fint – kun det gule.
Skyl persillen, og hak den fint.
Bland hvidløg, citron og persille sammen til en gremolata.
Kog spaghettien i rigeligt vand tilsat salt, til den er næsten al dente.
Rør imens det hakkede kød sejt med salt, og tilsæt 1 spsk. gremolata.
Krydr med et par vrid på peberkværnen.
Varm olien op i en stor pande.
Form farsen som kødboller i en passende størrelse (en dessertske eller lignende), og brun dem i olien.
Tilsæt de flåede tomater og oksebouillonen, bring i kog, og lad det hele simre 6-8 minutter.
Hæld vandet fra spaghettierne, og hæld dem over i panden med kødbollerne.
Rør rundt, og lad dem simre med et par minutter.
Anret i en stor skål med resten af gremolataen og høvlet parmesan.
Servér i dybe tallerkner.