Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kartoffelæggekage – opskrift
Nogle bruger kogte kartofler i kartoffelæggekage, det gør jeg ikke. Jeg steger kartoflerne, det giver en lækker sprød smag, der er i god kontrast til den svampede æggekage. Du skal bruge en pande, der kan gå i ovnen uden at tage skade af det.
3.50
fra
2
stemmer
Ret:
aftensmad, Frokost
Køkken:
Dansk
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
30
minutter
minutter
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Antal:
4 personer
Servings:
4
personer
Calories:
112
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
200
g
kartofler
▢
2
spsk
Olivenolie
til stegning
▢
4
æg
▢
4
spsk.
mælk
▢
1
stor tomat
▢
1
bdt.
Purløg
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° C.
Skrub kartoflerne – skræl dem, hvis skrællen er meget grov – og skær dem i ca. 1½ cm tykke skiver.
Kom olie på en ovnfast stegepande, og rist kartoflerne. Krydr med salt og peber. Rist kartoflerne til de er gyldne på begge sider.
Pisk imens æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber – husk på, at kartoflerne også har fået salt og peber.
Hæld æggemassen ud over kartoflerne, når de er gyldne på begge sider, og steg ved middelvarme, indtil æggemassen er stabil – 4-5 minutter.
Sæt æggekagen i ovnen, til den er fast – det tager 10-12 minutter.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
112
kcal
|
Kulhydrat:
10
g
|
Protein:
7
g
|
Fedt:
5
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
2
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
164
mg
|
Natrium:
67
mg
|
Kalium:
346
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
1
g
|
Vitamin C:
14
mg
|
Calcium:
35
mg
|
Jern:
1
mg