Kan man bage kage i en airfryer? Selvfølgelig. Det er jo en ovn. Om du vil bage en chokoladekage i airfryer eller en banankage i airfryer eller – som her – en kirsebærkage, så kan det lade sig gøre. Og det går hurtigere end i din ”almindelige” ovn. For en airfryer er en varmluftsovn på steroider.
Start med at tage smørret ud af køleskabet ½ times tid, før du går i gang, så det bliver blødt og medgørligt.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og skummende.
Kom æggene i ét ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
Bland salt og bagepulver i melet, og rør det i æggemassen.
Hæld dejen i en ovnfast form af passende størrelse, og som er beklædt med bagepapir, penslet med olie eller smurt med smør.
Hæld kirsebærsaucen ud over dejen, og bland det lidt tilfældigt rundt ved hjælp af en gaffel eller lignende.
Sæt kagen i airfryeren, og indstil den til 170° og 40 minutter, eller bag den, til den er gennembagt. Mærk efter med et metalspyd, kødnål eller lignende. Når der ikke hænger dej fast på nålen, er kagen gennembagt.