Du kan selvfølgelig komme hvad som helst i din tærtedej – altså af frugt og søde sager, for flormelissen gør dejen sød, så den egner sig ikke til en middagsret – men nu er det her jo en jordbærtærte, så her skal der jordbær i.
500gfriske jordbær – du kan også bruge frosneoptøede, men friske er bedst
4spsk.jordbærsyltetøj
4spsk.kogende vand
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i 5 minutter.
Skyl og nip imens jordbærrene, og skær evt. store jordbær over i halve.
Smelt de let afdryppede blade husblas i en kasserolle med det vand, der hænger ved.
Bland jordbærsyltetøj og vand, og pres det igennem en sigte.
Tilsæt den udblødte, smeltede og let afkølede husblas, og lad det trække lidt – ikke så længe at det stivner helt.
Vil du have creme i din jordbærtærte, starter du med at smøre et lag kagecreme på den bagte, afkølede tærtebund. Du kan også starte med et tyndt lag mørk chokolade, hvis det skal være den absolutte luksusudgave.
Læg jordbærrene helt tæt op ad hinanden i tærtebunden.
Hæld geleen over bærrene, lige inden den er stivnet.
Lad tærten stå, til bærmassen er helt stiv – det tager lidt længere tid, hvis du har brugt frosne, optøede jordbær i stedet for friske.