Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jordbærgrød opskrift
Der er kun én ting, der er bedre end jordbær med fløde, og det er hjemmelavet jordbærgrød med fløde – eller mælk. Og det får du opskriften på her.
5
fra
2
stemmer
Ret:
Dessert
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
101
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
500
g
modne jordbær
▢
1½
dl
vand
▢
60
g
sukker
▢
3
spsk.
majsstivelse rørt ud i 2 spsk. koldt vand
Sådan gør du
Sky log nip jordbærrene.
Skær evt. de største over i halve.
Kom vand og bær i en gryde, og kog dem møre – det tager blot et par minutter, efter det er begyndt at koge.
Tilsæt sukker.
Jævn grøden med majsstivelse rørt ud i koldt vand, mens du rører rundt i grøden – grøden bliver en anelse tykkere i kold tilstand end i varm.
Kog et par minutter mere, og smag til.
Hæld grøden i en skål, og sæt den til afkøling.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
101
kcal
|
Kulhydrat:
25
g
|
Protein:
1
g
|
Fedt:
1
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Natrium:
3
mg
|
Kalium:
191
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
21
g
|
Vitamin C:
74
mg
|
Calcium:
20
mg
|
Jern:
1
mg