Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Iskaffe – opskrift
Det, der tager længst tid ved denne opskrift, er at få afkølet kaffen. Du kan selvfølgelig lave koldbrygget kaffe, men det tager altså endnu længere tid. Det kan du se mere om efter opskriften her.
5
fra 1 stemme
Ret:
kaffe
Køkken:
Amerikansk
Keyword:
iskaffe
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Samlet tid:
10
minutter
minutter
Servings:
1
glas
Calories:
53
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
dl
stærk kaffe
– jo stærkere den er, jo mere kaffesmag i drikken
▢
6-8
isterninger
▢
1
dl
mælk
– let- eller sødmælk synes jeg, giver bedst resultat
▢
3
spsk.
kondenseret mælk
– resten kan du bruge til f.eks. hjemmelavede karameller
Sådan gør du
Bryg kaffen – jeg plejer at bruge dobbelt op på bønner af min almindelige dosering – og lad den køle helt af.
Hæld isterningerne i et højt glas.
Tilsæt mælk og kondenseret mælk, og rør det grundigt sammen.
Tilsæt den kolde kaffe, rør igen, og den kolde kaffe er klar til at blive nydt.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
53
kcal
|
Kulhydrat:
7
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
1
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Kolesterol:
6
mg
|
Natrium:
54
mg
|
Kalium:
199
mg
|
Sukker:
7
g
|
Calcium:
125
mg