Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hvidløgssuppe cremet – opskrift
Det kan ikke anbefales at bruge etfedshvidløg til denne hvidløgssuppe, for der skal mange til. Brug i stedet et sammensat hvidløg med flere fed i.
4.34
fra
3
stemmer
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
45
minutter
minutter
Samlet tid:
55
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
175
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
10
fed
hvidløg
▢
1
løg
▢
1
fennikel
▢
2
spsk.
olivenolie
▢
7
dl
hønsebouillon
▢
1
kvist frisk timian
▢
150
g
flødeost med hvidløg
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil, og halvér hvidløgsfeddene. Pil, og skær løget i tynde skiver. Skær også fenniklen i tynde skiver.
Svits hvidløg, løg og fennikel i olien i en gryde.
Hæld bouillonen over, og tilsæt timiankvisten. Bring det hele i kog, og lad det simre i ca. 40 minutter.
Tag timiankvisten op, og blend suppen til den er glat og ensartet.
Tilsæt flødeost, og lad den smelte sammen med suppen under omrøring.
Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere bouillon, hvis du synes hvidløgssuppen er for tyk.
Hvidløgssuppen serveres med sprøde, spicy croutoner, og dem laver du naturligvis også selv for at få det bedste resultat.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
175
kcal
|
Kulhydrat:
10
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
14
g
|
Mættet fedt:
7
g
|
Kolesterol:
41
mg
|
Natrium:
793
mg
|
Kalium:
486
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sukker:
2
g
|
Vitamin C:
22
mg
|
Calcium:
88
mg
|
Jern:
1
mg