Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hvid sovs – opskrift
Den nemmeste måde at lave hvid sovs på, er at blande det hele sammen i en gryde og varme det op, til det koger.
4.50
fra
2
stemmer
Samlet tid:
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
spsk.
mel
▢
4
dl
mælk
▢
3-4
kviste blandede krydderurter – f.eks. frisk timian
persille, kørvel og estragon
▢
1
tørret eller frisk laurbærblad
▢
5-6
hele peberkorn
▢
½
løg
▢
1
hel nellike
▢
20
g
smør
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Kom mel i en lille gryde, og tilsæt mælken under omrøring.
Hak krydderurterne groft – meget groft – og kom dem i et tefilter sammen med laurbærblad og peberkorn, luk filteret, og læg det i mælken.
Pil løget, og stik nelliken i det.
Læg også det ned i mælken.
Kog op under omrøring.
Kom smørret i, når sovsen begynder at koge.
Kog sovsen ved svag varme og under omrøring i ca. 10 minutter, til al melsmagen er væk.
Fjern tefilteret og løget.
Smag til med salt og peber.