Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hvid gløgg opskrift
Opskriften herunder er med æblemost, men du kan også bruge hyldeblomstsaft eller hvidvin. Bruger du hvidvin må gløggen ikke koge, for så fordamper alkoholen i vinen. Så varm den op ved svag varme, og fjern den fra varmen, lige før den koger.
5
fra 1 stemme
Ret:
Drinks
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
10
minutter
minutter
Samlet tid:
25
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
202
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
økologisk appelsin
– skrællen kommer med i gløggen
▢
½
økologisk citron
– også her kommer skrællen i berøring med gløggen
▢
3-4
flager
sushiingefær
– eller et lille stykke frisk ingefær
▢
1
l
ufiltreret æblemost
– helst økologisk
▢
2
små kanelstænger
▢
4
stjerneanis
▢
6
kardemommekapsler
▢
25
g
mandler
▢
75
g
tranebær
Sådan gør du
Vask appelsinen og den halve citron, og skær begge dele i skiver.
Skær ingefæren i strimler – eller hvis du bruger frisk ingefær, så skræl den, og skær den i supertynde skiver.
Kom æblemost, citrusskiver, ingefær og de øvrige krydderier i en gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter.
Smut mandlerne.
Hak de smuttede mandler.
Fordel tranebær og hakkede mandler i fire glas eller krus.
Hæld den varme gløgg i glassene, og servér den med det samme.
Noter
Tip: Gløggen kan ”fortyndes” med hvid rom eller vodka, hvis der skal lidt ”drøn” på drikken til dem, der gerne vil have den lidt stærkere.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
202
kcal
|
Kulhydrat:
42
g
|
Protein:
3
g
|
Fedt:
4
g
|
Mættet fedt:
0.3
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
2
g
|
Natrium:
12
mg
|
Kalium:
462
mg
|
Fiber:
5
g
|
Sukker:
30
g
|
Vitamin C:
31
mg
|
Calcium:
91
mg
|
Jern:
2
mg