Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hummerhaler
Du kan enten købe hele jomfruhummere og stege dem med det hele, eller du kan trække kroppen af og kun stege halerne – som jeg har gjort her – eller du kan købe frosne jomfruhummerhaler, men så er der ikke så meget skal til bisquen.
3.67
fra
3
stemmer
Ret:
Fisk, Forret, Frokost
Køkken:
Dansk
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
15
minutter
minutter
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
180
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
100
g
blødt smør
▢
1
fed
hvidløg – kan udelades
▢
1
håndfuld blandede
friske krydderurter – persille, basilikum, timian, salvie eller lignende
▢
1
spsk.
citronsaft eller god eddike
▢
Ca. 16 jomfruhummerhaler
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Rør smørret med en gaffel, så det bliver lidt cremet.
Pil hvidløgsfeddet, og hak det meget fint eller pres det ned i smørret.
Skyl krydderurterne, lad dem dryppe af, hak dem fint, og kom dem ned i smørret.
Kom citronsaft samt salt og peber i smørret, og bland det hele godt sammen til en ensartet masse.
Tænd ovnen på 180° C over- og undervarme.
Flæk halerne på langs, men lad et lille stykke foroven være, så halens to dele stadig er samlet.
Fjern tarmen.
Læk halerne i et ovnfast fad med skallen nedad, og fordel smørret over dem.
Sæt dem i ovnen i 15-20 minutter.
Noter
Hummerhalerne serveres som forret med en blandet salat, f.eks. en frisk
sommersalat
, og et stykke groft
brød
til at suge smørret op med.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
180
kcal
|
Kulhydrat:
1
g
|
Protein:
1
g
|
Fedt:
20
g
|
Mættet fedt:
13
g
|
Kolesterol:
54
mg
|
Natrium:
179
mg
|
Sukker:
1
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
6
mg