Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Hjemmerøget makrel i kuglegrillen
Som nævnt kan du røge makrel selv, og du behøver endda ikke en røgeovn, du kan røge i din kuglegrill. Jeg er ikke grillmester, men jeg har opskrifter herunder fra min private grillmester, som er vild med at røge, både i grillen og i røgkuppel.
5
fra 1 stemme
Ret:
aftensmad, Fisk, Forret, Grill, Hovedret
Forb. tid:
4
timer
timer
Tilb. tid:
2
timer
timer
Samlet tid:
6
timer
timer
Sværhedsgrad:
Middel
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
Friske makreller
▢
Masser af groft salt
▢
Grillkul
▢
Fint bøgesmuld
Sådan gør du
Fjern indvolde, øjne og gæller på makrellerne.
Kom masser af salt i bugen, og lad dem ligge køligt i 3-4 timer
Skyl saltet af fiskene med koldt vand, og dup dem tørre.
Sæt et termometer i grillen, så du kan holde øje med temperaturen.
Læg 6-7 varme kul i den ene side af grillen og fiskene i den anden side af grillen.
Læg låg på grillen.
Luk både øverste og nederste spjæld en anelse op. Det er med spjældene, du styrer varmen, så prøv dig frem.
Kom røgesmuld ca. 1 dl) oven på kullene, når grillen har en temperatur på 80° C.
Temperaturen skal nu ned på 50-60° C.
Makrellerne skal røges et par timer, og der skal være røg i grillen hele tiden. Fyld mere smuld på undervejs.
Taber grillen varme, så kom flere kul på.