Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hjemmelavet vaniljecreme opskrift
Uanset hvad du skal bruge din vaniljecreme til, så bliver den altid bedst, når den er hjemmelavet. Den vaniljecreme, du får opskriften på her, kan bruges til lidt af hver. Det er sådan en slags basis-creme.
4.50
fra
8
stemmer
Ret:
Dessert
Samlet tid:
12
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
61
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
½
vaniljestang
▢
2½
dl
mælk
– gerne sødmælk
▢
3
spsk.
sukker
▢
2
æggeblommer
▢
1
spsk.
majsstivelse
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen med en lille kniv, og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn og den flækkede stang i en lille gryde sammen med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse.
Kog op ved svag varme under jævnlig omrøring, til cremen begynder at blive tyk.
Tag gryden af varmen, tag vaniljestangen op, og pisk i cremen, så den ikke trækker skind.
Afkøl cremen, før du bruger den i lagkage eller lignende.
Noter
Tip: Hvis du vender et par dl piskefløde pisket til skum i cremen, bliver den let og luftig.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
61
kcal
|
Kulhydrat:
5
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
3
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Kolesterol:
101
mg
|
Natrium:
32
mg
|
Kalium:
104
mg
|
Sukker:
4
g
|
Calcium:
90
mg
|
Jern:
1
mg