I min favorit-mysli er der nødder, men er du helst fri, så udelad dem, eller brug mandler i stedet for eller øg mængden af nogle af de andre ingredienser. Det er helt op til dig.
Skær de ingredienser, du synes er for store i mindre stykker – jeg hakker nødderne groft, og da jeg bruger jumborosiner, skærer jeg rosinerne over i halve. Bruger du små rosiner, er det nok ikke nødvendigt.
Fordel havregryn, kokosflager, sesamfrø, hasselnøddekerner, salt og honning i en bradepande. Bruger du fast honning, er det sværere at fordele, men det bliver nemmere, når først det har været i ovnen.
Bag det midt i ovnen i 3-4 minutter. Hold øje med, at det ikke brænder på.
Vend det herefter grundigt rundt med en palet eller lignende.
Gentag punkt 4 og 5 to gange mere.
Skru temperaturen ned på 160° C.
Tilsæt tørrede tranebær og rosiner, og vend det hele godt rundt.
Sæt det igen ind midt i ovnen, og lad det bage i ca. 3-4 minutter. Hold igen øje med, at det ikke brænder på.
Tag det ud af ovnen, og vend godt rundt.
Tilsæt chiafrø og tørrede gojibær, og vend det godt rundt.
Lad muslien afkøle, mens du vender godt rundt i det af og til, så det ikke klumper sammen.
Noter
Tip I: Du kan også lave musli på panden efter samme opskrift, men husk at være over det, så det ikke brænder på. Du skal riste det ved middel varme.Tip II: Den færdige müsli kan bruges til hjemmelavede müslibarer. Men undlad at tilsætte mere salt.