Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hjemmelavet knækbrød opskrift
Men knækbrød er lækkert med marmelade, ost eller andet pålæg til et mellemmåltid, en aftensnack eller som en del af morgenmaden eller brunchen.
4.88
fra
8
stemmer
Samlet tid:
45
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
dl
havregryn
▢
1
dl
sesamfrø
▢
1
dl
hørfrø
▢
1
dl
solsikkekerner
▢
1
dl
græskarkerner
▢
3½
dl
hvedemel
▢
1
tsk.
bagepulver
▢
2
tsk.
salt
▢
2
dl
vand
▢
1¼
dl
olie
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° C.
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Gem evt. lidt af nogle eller alle frøene og kernerne til at drysse på.
Tilsæt de våde ingredienser, og ælt, eller rør det hele til en ensartet, let klistret dej.
Del dejen i to lige store stykker.
Rul hver del tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Den skal rulles ud, så den nogenlunde passer til en almindelig størrelse bageplade.
Læg den udrullede dej med bagepapir over på bagepladen, og fjern det øverste stykke bagepapir.
Skær dejen ud i rektangler, kvadrater, trekanter, eller hvad du nu måtte ønske med en skarp kniv eller med en pizzaskærer.
Drys med kerner og frø, hvis du har gemt nogle.
Sæt knækbrødene i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de har fået et gyldent skær og er gennembagte.