Jeg er faktisk mest til syltede kirsebær på min risalamande. Men dog stadig hjemmelavede. Og de skal helst være kolde – eller allerhøjest stuetemperatur. Men det afholder mig ikke fra også at lave en kirsebærsovs – kold eller varm – hvis nogle af mine gæster skulle ønske det. For det tager ikke ret lang tid at lave en kirsebærsovs af de syltede kirsebær.
½ liter
Kom den tomme vaniljestang, -korn, kirsebær, vand, citronsaft og sukker i en gryde, og lad det koge op.
Skru ned for varmen, og lad det koge i ca. 10 minutter.
Skold imens et glas, og skyl det evt. med atamon.
Smag til.
Kom kirsebær og saft i glasset, luk, og lad kirsebærrene trække i 2-3 uger, medmindre du vil lave sovs med det samme, så jævner du kirsebærrene med 1 spsk. majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
Noter
Tip I: Mængden af sukker kan variere, alt efter hvor sure eller søde kirsebærrene er, så smag dig frem.