Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hjemmelavet ketchup – opskrift med friske tomater
Jeg bruger cherry- eller cocktailtomater, fordi jeg synes, det er dem, der er mest smag i. Vælg økologiske råvarer, så er du sikker på at få en hjemmelavet ketchup af høj kvalitet.
5
fra 1 stemme
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
1
liter
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
250
g
cherry- eller cocktailtomater på stilk
▢
2
løg
▢
1
syrligt æble
▢
1
cm
ingefær på tykkelse med din tommelfinger
▢
1
dåse flåede tomater
▢
½
tsk.
stødt nellike
▢
1
knsp. stødt allehånde – pas på med allehånde
det smager meget igennem
▢
1
dl
rørsukker
▢
¾
dl
vineddike eller lignende
▢
lidt atamon
Sådan gør du
Fjern stilkene, skyl tomaterne, og skær dem i både.
Pil løgene, og hak dem groft.
Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i mindre stykker.
Skræl ingefæren, og riv den.
Kom det hele i en gryde sammen med de flåede tomater, nellike, allehånde, sukker og eddike.
Kog op, skru ned, og lad det hele simre en halv times tid under låg. Bruger du kun tomater på dåse, kan du nøjes med 15 minutter.
Blend det grundigt i en blender eller med en stavblender, og si det. Det som bliver tilbage i sien, kan bruges i gryderetter eller frikadellefars.
Kom det ”tynde” tilbage i gryden, og kog det ind, til det har en tilpas tykkelse – det får en lidt tykkere konsistens, når det er kølet af.
Hæld det på en skoldet flaske – evt. skyllet med lidt atamon – sæt låg på, og lad det køle af.
Når ketchuppen er kold, kan den spises på biksemaden, spaghettien, i burgeren eller hvor du nu bruger ketchup.