Jeg bruger kylling – kyllingebrystfilet – i min hønsesalat … eller kyllingesalat … netop fordi det skal være hurtigmums. Men det gør også, at salaten bliver lidt lettere – fedtmæssigt – da hønsekød er lidt federe end kyllingekød.
3spsk.mayonnaise – den hjemmelavede selvfølgelig. Og nej, det er ikke spor besværligt. Det er hurtigere at lave end at køre til supermarkedet, stå i kø, betale og køre hjem igen. Den smager tusinde gange bedre, og du kan selv regulere smagen – nå, det var lige en af mine kæpheste
1½spsk.sennep – ikke for stærk
1knsp. karry
½spsk.flydende honning
Salt og peber efter smag
Sådan gør du
Fjern synligt fedt og evt. sener fra kyllingebrystfileterne, og kom dem i en gryde.
Hæld vand ved, så det lige dækker.
Krydr med salt og karry.
Kog kødet til det er tilpas mørt uden at blive tørt og sejt – ca. 15 minutter.
Lad det herefter køle og dryppe af.
Hæld aspargessnitterne op i en sigte, og lad dem dryppe af.
Fjern jord og andre urenheder på champignonerne, og skær champignonerne i skiver, og kog dem i lidt vand i ca. 5 minutter.
Lad dem herefter dryppe og køle af.
Bland yoghurt og mayonnaise til en dressing. (Eller creme fraiche eller skyr, hvis du benytter det i stedet)
Smag til med honning, sennep, salt og peber.
Vend aspargessnitter og champignoner i dressingen.
Skil kyllingekødet fra hinanden med et par gafler – lidt ligesom i pulled pork – så det bliver til trevler.
Vend også kyllingekødet i dressingen, så det bliver grundigt blandet.