Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hjemmelavede melboller
Skal jeg have melboller i f.eks. hønsekødsuppen, så skal de helst være hjemmelavede. Og jeg laver dem efter denne opskrift.
4.41
fra
5
stemmer
Samlet tid:
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1¾
dl
vand
▢
40
g
smør
▢
80
g
hvedemel
▢
2
æg
▢
Salt
Sådan gør du
Bring vand og smør i kog, og lad det koge, til smørret er smeltet.
Tilsæt melet under kraftig omrøring, og bliv ved med at røre, til ”dejen” slipper ske og gryde.
Tag gryden af varmen, og tilsæt et nip salt.
Pisk æggene sammen, og rør æggemassen i lidt ad gangen. Dejen skal være så fast, at den bevarer faconen, når du former den til små boller.
Har du en bollesprøjte, kommer du dejen i den, ellers bruger du bare en te- eller dessertske.
Bring vand og en smule salt i kog i en gryde, det skal ikke bulderkoge bare lige sådan småpible lidt.
Kom melboller i vandet, lad dem koge 7-8 minutter, og tag dem herefter op med en hulske.