Hasselbackkartofler er opkaldt efter den svenske restaurant, Hasselbacken, i Stockholm, hvor retten efter sigende skulle være opstået i 1950’erne for at gøre tilberedningstiden i ovnen kortere. Her får du en endnu hurtigere måde. Nemlig hasselback-kartofler i airfryer – ikke hasselbagte kartofler i airfryer, som nogen tror, de hedder.
1-2spsk.olie eller smeltet smør – spray kan også bruges
Groft salt
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær tynde skiver i dem, 2/3 ned igennem hver kartoffel.
Skær evt. et lille, vandret stykke af ”bunden” på kartoflerne, så de kan ”stå”.
Pensl med olie eller smeltet smør, eller giv dem et par sprøjt med olie- eller smørsprayen, og drys med salt.
Sæt kartoflerne i kurven eller skuffen i din airfryer.
Indstil temperaturen til 180° C, og giv dem 30-35 minutter afhængig af kartoflernes størrelse. Mærk i dem med en kødnål eller lignende. Er de ikke møre, så giv dem lidt længere tid.