Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Grydesteg
Er du i tvivl om, hvorvidt din steg vil beholde formen under tilberedning, kan du med fordel snøre den – så får stegen den form, du har snøret den i – men det er ikke altid nødvendigt.
5
fra
4
stemmer
Ret:
Hovedret
Køkken:
Dansk
Forb. tid:
20
minutter
minutter
Tilb. tid:
2
timer
timer
Samlet tid:
2
timer
timer
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
336
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
løg
▢
2
gulerødder
▢
1
porre
▢
1
kg
bovsteg – eller anden udskæring
▢
Ca. 40 g smør
▢
½
l
mørk øl – ikke hvidtøl
men en mørk ale eller en porter
▢
Vand
▢
1
laurbærblad
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i både.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke stykker.
Fjern de yderste blade på porren, skær roden og den kedelige del af toppen af.
Skær porren i tykke skiver.
Skær eventuelle sener og overflødigt fedt af stegen.
Snør den med kødsnor, hvis du synes, det er nødvendigt.
Dup kødet tørt med køkkenrullepapir, og drys med salt og peber.
Varm smørret i en gryde ved god varme, til det er gyldent.
Brun stegen godt af på alle sider, så den får en god, mørk stegeskorpe.
Kom alle grøntsager i gryden – tag evt. stegen op, hvis der ikke er plads – og lad dem svitse med et par minutter.
Hæld øl og vand ved, så det når ca. 1/3 op omkring kødet.
Kom laurbærblad ved.
Bring i kog, skru ned for varmen, og lad stegen simre under låg i ca. 2 timer – vend stegen når halvdelen af tiden er gået eller et par gange mere.
Tag stegen op af gryden, når kernetemperaturen er 80° C, og lad den hvile, mens du laver sovsen af stegeskyen.
Noter
Tip: Du kan bruge olie til at brune i i stedet for smør. Olien skal være rygende varm, inden du kommer stegen i.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
336
kcal
|
Kulhydrat:
13
g
|
Protein:
51
g
|
Fedt:
5
g
|
Mættet fedt:
2
g
|
Natrium:
139
mg
|
Kalium:
1129
mg
|
Fiber:
2
g
|
Sukker:
3
g
|
Vitamin C:
7
mg
|
Calcium:
45
mg
|
Jern:
6
mg