Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
boller
Smaller
Normal
Larger
Grovboller – opskrift
Grovboller er en ret bred betegnelse, for eneste krav er, at bollerne skal bages med kerner og andre korndele. Derudover er der frit valg på alle hylder. Så den opskrift du får her, er bare én ud af mange måder at gøre det på.
5
fra 1 stemme
Ret:
Børn, Brød, hurtigmums
Samlet tid:
2
timer
timer
15
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
24
boller
Calories:
193
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
8
dl
vand
▢
1
dl
hørfrø
▢
1
dl
3-kornsblanding
▢
50
g
gær
▢
2
tsk.
salt
▢
2
tsk.
sukker
▢
600
g
hvedemel
▢
400
g
grahamsmel
▢
Æg til pensling
Sådan gør du
Kog 2 dl af vandet, hørfrøene og 3-kornsblandingen op, og lad det trække, til det er fingervarmt.
Varm resten af vandet op, til det er fingervarmt, og opløs gæren i det.
Bland salt, sukker, hvede- og grahamsmel sammen, og kom det i den opløste gær sammen med kornblandingen.
Ælt dejen godt sammen – eller kom den i røremaskinen, og rør den grundigt. Dejen skal helst være let klistret.
Stil dejen til hævning lunt og tildækket i en time.
Ælt dejen igennem, og del den i 24 lige store stykker.
Form stykkerne til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem evt. et lille kryds i toppen med en skarp kniv.
Lad grovbollerne efterhæve i en halv time – lunt og tildækket.
Varm ovnen op til 200° C.
Pensl grovbollerne med sammenpisket æg.
Bag grovbollerne i ca. 20 minutter, til de lyder hule, når du banker på dem.
Noter
Disse boller smager fortrinligt til
supper
, til en
burger
eller som en nem og hurtigmums frokostbolle i madkassen.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
193
kcal
|
Kulhydrat:
37
g
|
Protein:
7
g
|
Fedt:
2
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
1
g
|
Natrium:
37
mg
|
Kalium:
161
mg
|
Fiber:
5
g
|
Sukker:
1
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
21
mg
|
Jern:
2
mg