Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Grønkålssalat med æbler og mormordressing
Her får du en opskrift på en grønkålssalat med æbler og mormordressing. Godt nok er der også fløde i mormordressingen – ligesom i grønlangkålen – men det er minimalt i forhold til.
5
fra
2
stemmer
Ret:
Salat
Keyword:
grønkålssalat, mormordressing
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
1
time
time
Samlet tid:
1
time
time
15
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
36
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
Grønkål
– et par gode håndfulde i hakket tilstand pr. person
▢
½
æble pr. person
TIl dressingen skal du til fire peroner bruge
▢
4-5
spsk
citronsaft
- friskpresset
▢
2-3
tsk
sukker
▢
1/4
dl
piskefløde
Sådan gør du
Skyl grønkålen grundigt, og hak den fint – brug ikke stilken, den er bedre kogt.
Skær æbler i tern – dryp evt. med lidt citronsaft, så bliver de ikke så hurtigt brunlige i farven.
Bland grønkål og æbler i en skål.
Pisk sukker og citron sammen med fløden. Hvis du vil have en lidt tyk dressing, skal du piske til fløden begynder at tykne.
Hæld dressingen over grønkål og æbler, og lad grønkålssalaten trække i en times tid inden den serveres.
Husk, du kan fryse grønkål ved først at hakke den og blanchere den i et par minutter. Se flere salater her.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
36
kcal
|
Kulhydrat:
4
g
|
Protein:
1
g
|
Fedt:
2
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Kolesterol:
9
mg
|
Natrium:
3
mg
|
Kalium:
24
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
3
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
4
mg