Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
Smaller
Normal
Larger
Grønkål opskrift
Du kan også lave dette lækre tilbehør – kartofler og grønkål i pande. Den kan serveres til stort set alt, hvad du ville servere kartofler og sovs til.
Ingen anmeldelser
Forb. tid:
15
minutter
minutter
Tilb. tid:
35
minutter
minutter
Samlet tid:
50
minutter
minutter
Calories:
1421
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
700
g
kartofler
▢
150
g
frisk grønkål
▢
1½
dl
cremefraiche eller andet surmælksprodukt
der kan tåle opvarmning uden at skille
▢
125
g
revet ost
▢
½
dl
klippet purløg
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand. Evt. kan du skære dem i mindre stykker, så de koger hurtigere.
Hæld vandet fra – gem 2 dl – og stil gryden tilbage på den varme kogeplade, så kartoflerne dampes tørre.
Skær kartoflerne i mindre stykker – tykke skiver eller halve, som det passer dig bedst – hvis du ikke allerede har gjort det.
Hak grønkålen, og kom den i en pande sammen med kartoflerne, cremefraichen og halvdelen af det gemte kartoffelvand.
Bring det i kog, og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 minutter.
Tilsæt ost og lidt salt og peber.
Kog i endnu et par minutter, og tilsæt evt. mere kartoffelvand, hvis du synes.
Smag til med salt og peber, og top med et drys purløg.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
1421
kcal
|
Kulhydrat:
144
g
|
Protein:
56
g
|
Fedt:
73
g
|
Mættet fedt:
44
g
|
Kolesterol:
209
mg
|
Natrium:
997
mg
|
Kalium:
4166
mg
|
Fiber:
17
g
|
Sukker:
11
g
|
Vitamin C:
348
mg
|
Calcium:
1421
mg
|
Jern:
10
mg