Vi starter med de udhulede tomater. Er du, som jeg, imod madspild, så kan tomatkerner og -saft bruges i kødsovs, meatza, musaka eller lignende retter, hvor du normalt vil bruge tomatsovs eller flåede tomater. Jeg har valgt at fylde tomaterne her med en cremet gedeost.
Bland gedeosten med citronsaft fra hele citronen, presset hvidløg og timian, og smag til med salt og peber.
Vask tomaterne, og halvér dem på tværs, og fjern kerner og saft. Skær evt. en lille, lige skive af i bunden, så de halve tomater står lige.
Fordel gedeosten i tomaterne.
Pensl en foliebakke, grillristen eller en grillpande med huller med lidt olie, og sæt tomaterne på.
Grill i ca. 8-10 minutter ved indirekte varme, til de er gennemvarme.
På billedet er tomaterne anrettet på et fad med en blandet salat af bredbladet persille, frisk koriander, lidt græskarkerner og høvlet parmesan samt en olie-eddike-dressing.