Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Græske kødboller
Græske kødboller er fyldt med græske smagsnoter – feta, hvidløg, soltørrede tomater, oregano og mynte. Sidstnævnte kan jeg dog godt finde på at skifte ud med persille eller timian, selvom det måske ikke er helt så græsk.
5
fra
2
stemmer
Ret:
aftensmad
Køkken:
Græsk
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
30
minutter
minutter
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Servings:
4
personer
Calories:
429
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
400
g
hakket oksekød
▢
1
tsk.
groft salt
▢
1-2
skalotteløg
– afhængig af størrelse
▢
3
fed
hvidløg
▢
1
bdt.
mynte
– eller persille eller timian
▢
½-1
chilipeber
▢
30
g
soltørrede tomater
▢
200
g
feta
▢
1
æg
▢
2-3
spsk.
rasp
▢
1
spsk.
hvedemel
▢
½
tsk.
tørret oregano
▢
Peber
▢
Olie til stegning
Sådan gør du
Rør kødet godt sejt med saltet. Det er nemmest med en elpisker med dejkrogene monteret.
Pil og hak skalotte- og hvidløg fint.
Skyl mynte og chili, og hak også begge disse fint. Der må gerne være kerner i chilien.
Hak til sidst de soltørrede fint, og smuldr fetaen.
Kom hele herligheden ned til oksekødet sammen med æg og rasp. Start med 2 spsk. rasp, og øg til farsen har en god sammenhængende konsistens.
Bland mel, tørret oregano og et par kværn peber i en tallerken eller lignende.
Form farsen til kødboller, og vend dem i melet.
Steg de græske kødboller i varm olie, til de er gennemstegte.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
429
kcal
|
Kulhydrat:
8
g
|
Protein:
27
g
|
Fedt:
32
g
|
Mættet fedt:
15
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
12
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
156
mg
|
Natrium:
759
mg
|
Kalium:
602
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
3
g
|
Vitamin C:
4
mg
|
Calcium:
285
mg
|
Jern:
3
mg