Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfrit brød – opskrift
Brødet, du får opskriften på herunder, er også laktosefrit.
5
fra
2
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
4
dl
vand
▢
25
g
gær
▢
2
tsk.
HUSK til bagning
▢
2
spsk.
olivenolie
▢
1½
spsk.
ahornsirup
▢
1
tsk.
salt
▢
450
g
Finax Grov Mjölmix
den grønne
Sådan gør du
Opvarm vandet, til det er 37° C – til du ikke kan mærke, om det er koldt eller varmt, når du stikker spidsen af din lillefinger ned i det.
Opløs gæren i det lune vand, og tilsæt HUSK, og pisk det sammen i røremaskinen.
Tilsæt olie.
Bland saltet i melblandingen, og kom den i vandet.
Kør dejen i røremaskinen først ved lav hastighed i ca. 5 minutter og derefter ved høj hastighed i ca. 10 minutter.
Kom dejen jævnt fordelt i en form, der kan rumme ca. 1½ l.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. ½ time.
Varm ovnen op til 220° C, og sæt brødet ind.
Bag brødet i ca. ½ time, til det lyder hult, når du banker på det.
Tag brødet ud af ovnen, og lad det afkøle tildækket.