Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gammeldags sigtebrød opskrift
Jeg synes stadig ret godt om sigtebrød. Både konsistensen og smagen. I dag foretrækker jeg dog at få ost på. Men det kunne såmænd sagtens spises til frokost med pålæg på, hvis ikke det var fordi, at jeg foretrækker at spise rugbrød til frokost.
Ingen anmeldelser
Ret:
Brød
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
1
time
time
10
minutter
minutter
Samlet tid:
1
time
time
20
minutter
minutter
Servings:
1
brød
Calories:
2208
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
3
dl
kærnemælk
▢
25
g
gær
▢
2
spsk.
honning
▢
15
g
smør
▢
500
g
sigtemel
▢
2-3
tsk.
salt
▢
1
tsk.
knust fennikelfrø
▢
1
spsk.
brun kommen
– kan evt. også knuses
Sådan gør du
Varm kærnemælken op i en gryde, så den bliver 37° C (fingervarm du ved).
Smuldr gæren i den lune kærnemælk.
Tilsæt honning og smør.
Vej 450 g mel af, og bland salt, knuste fennikelfrø og kommen i.
Tilsæt mel- og krydderiblandingen, og ælt det godt igennem – kan med fordel gøres i en røremaskine. Ælt i ca. 5-8 minutter.
Tjek dejen. Den skal være smidig og let klæbende – uden at være for våd. Er den for våd, så tilsæt mere mel.
Kom dejen i en form, der enten er beklædt med bagepapir, er af silikone eller andet slip-let-materiale eller er smurt med lidt smør.
Lad dejen hæve, tildækket, et lunt sted i en halv times tid.
Varm i mellemtiden ovnen op til 175° C, varmluft.
Prik brødet med en gaffel, og pensl med vand.
Sæt brødet i den forvarmede ovn og lad det bage i ca. 35-40 minutter, til det er gennembagt. Bank let på det. Lyder det hult, er det gennembagt.
Lad brødet køle af på en rist. Det behøver ikke være helt koldt, før du smager på det. Lunt sigtebrød smager fantastisk.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
2208
kcal
|
Kulhydrat:
409
g
|
Protein:
72
g
|
Fedt:
29
g
|
Mættet fedt:
14
g
|
Flerumættet fedtsyre:
3
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
7
g
|
Transfedtsyre:
0.5
g
|
Kolesterol:
65
mg
|
Natrium:
1212
mg
|
Kalium:
1218
mg
|
Fiber:
21
g
|
Sukker:
18
g
|
Vitamin C:
0.4
mg
|
Calcium:
453
mg
|
Jern:
25
mg