Jeg vil ikke prale af, at min opskrift er gammeldags, men det er i hvert fald en gammeldags form jeg bruger. Det er nemlig farmors blå emalje randform. Den har gjort det godt, og den kan stadig. Men du kan selvsagt bruge en hvilken som helst randform.
Skræl gulerødderne, og skær dem i passende stykker. Jeg kan godt lidt gulerødderne har lidt størrelse, så de bevarer lidt bid.
Bland kød, løg, gulerødder, æg og mel sammen.
Tilsæt mælken lidt efter lidt, til farsen har en god sammenhængende konsistens.
Krydr med peber.
Smør eller pensl en randform med lidt fedtstof.
Fordel farsen i randformen.
Sæt randformen ned i en bradepande, og sæt den i ovnen.
Hæld vand i bradepanden, til det når halvt op på randformen.
Bag kødranden i ca. 50 minutter.
Tag kødranden ud af ovnen, løsn den fra formen, og hæld den ud på serveringsfadet. Evt. ved at lægge fadet oven på formen, vende hurtigt rundt og fjerne formen.