Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fyldt mørbrad
Mørbrad kan tilberedes på et hav af måder – herover er allerede nævnt to – herunder kommer endnu én. Det er fyldt mørbrad.
Ingen anmeldelser
Ret:
Forret, Hovedret
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
10
minutter
minutter
Samlet tid:
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
550
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
svinemørbrad
▢
1
god håndfuld svesker uden sten
▢
Smør og olivenolie til at stege i
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Puds mørbraden af – du ved fjern fedt og sener.
Spræt mørbraden op på langs, så den kan åbnes og altså stadig er sammenhængende, og bank den let med en kødhammer – siden uden pigge/mønster.
Fyld svesker i mørbraden, og luk den godt sammen enten med et stykke snor eller med kødnåle.
Kom smør og olie på en pande – gerne en sauterpande – og brun mørbraden godt af på alle sider, mens du drysser med salt og krydrer flittigt med peber.
Skru ned for varmen, hæld lidt kogende vand ved, og læg låg på.
Lad mørbraden simre i 8-10 minutter, til den er mør, men stadig saftig.
Tag mørbraden op af panden, og lad den evt. hvile, mens du laver en lækker sovs i panden.
Noter
Mørbraden kan serveres i tykke skiver med
kogte kartofler
og lidt surt – f.eks.
agurkesalat
eller syltede agurker.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
550
kcal
|
Kulhydrat:
2
g
|
Protein:
94
g
|
Fedt:
16
g
|
Mættet fedt:
5
g
|
Flerumættet fedtsyre:
3
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
6
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
295
mg
|
Natrium:
236
mg
|
Kalium:
1801
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
1
g
|
Vitamin C:
1
mg
|
Calcium:
28
mg
|
Jern:
4
mg