Hvis du prikker kagerne, inden de bliver bagt, får kagerne et mere autentisk look, ligesom Karen Volfs franske vafler. Men det har ingen indflydelse på hverken bagetid eller smagen.
Tilsæt vand og eddike, og ælt eller rør dejen sammen.
Sæt dejen på køl, tildækket, i ca. en halv times tid.
Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse.
Stik cirkler ud med en udstikker eller et glas, der måler ca. 6 cm i diameter.
Rul cirklerne ud med kagerullen, så de bliver ovale, og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Saml dejen sammen, og gentag fra pkt. 4., indtil du har 30 ovale kager i samme størrelse.
Pensl kagerne med æggehvide.
Prik evt. med en gaffel, og drys med perlesukker.
Bag kagerne – en plade ad gangen – i ca. 8 minutter, til de er gyldne.
Afkøl kagerne på en bagerist.
Pisk smør, vaniljeessens og flormelis sammen til en smørcreme, og læg de afkølede kager sammen to og to til en fransk vaffel. Det synes jeg, er nemmest ved at komme smørcremen i en sprøjtepose.
Tip I: Det kan være en god idé at tage smørret til kagerne ud af køleskabet, skære det i tern og sætte det tilbage i køleskabet igen i 15 minutters tid, så du er sikker på, at det er koldt, når du skal smuldre det sammen med melet.
Tip II: Læg først kagerne sammen, højst et par timer inden de skal serveres, da kagerne ellers kan blive bløde.
Noter
Tip I: Det kan være en god idé at tage smørret til kagerne ud af køleskabet, skære det i tern og sætte det tilbage i køleskabet igen i 15 minutters tid, så du er sikker på, at det er koldt, når du skal smuldre det sammen med melet.Tip II: Læg først kagerne sammen, højst et par timer inden de skal serveres, da kagerne ellers kan blive bløde.