Filodej – som kan købes i velassorterede dagligvarebutikker – kan også bruges til at lave forårsruller af, men de bliver ikke helt som de klassiske forårsruller. Du kan selvfølgelig også lave vietnamesiske forårsruller – aka friske forårsruller. De laves af rispapir, som også kan købe i de fleste velassorterede dagligvarebutikker. Forårsruller – dej Forårsrulledej er ikke noget du lige laver, når du kommer hjem 10 minutter før, maden skal stå på bordet. Der skal lidt mere tid til. Men til gengæld er det både sjovt og yderst tilfredsstillende at lave sin egen forårsrulledej.
Bliv ved med at piske, til du har en klumpfri dej.
Varm en pande med slip let-belægning op til middelvarme – den skal være så varm, at dejen bliver bagt stille og roligt. Altså så den ikke stivner i det øjeblik, den rammer panden.
Kom lidt olie på panden – det er nemmest, hvis du bruger oliespray, eller hvis du har olien i en lille skål og pensler panden med lidt af det.
Hæld lidt dej på panden, og drej panden hurtigt, så dejen fordeler sig. Brug evt. en pensel til at fordele dejen med. Bliver der huller, så lap med lidt mere dej, eller pensl den dej ud, der allerede er på panden.
Lad nu dejen stege i ro og mag, til den er færdig. Det er den, når du kan løfte den forsigtigt af med en paletkniv. Den skal ikke vendes.
Læg ”pandekagen” over på en tallerken, og steg flere, indtil der ikke er mere dej.
Når alle ”pandekagerne” er færdige, kan du rulle dem om dit fyld.