Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Flan – opskrift
Flan er ikke helt let at lave og tager også lidt tid, men hvis du følger opskriften her, så skal det nok blive til en lækker fransk eller spansk dessert.
5
fra
5
stemmer
Samlet tid:
1
time
time
50
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
½
l
mælk
▢
¼
tsk.
stødt kanel
▢
1
stykke
skal af en økologisk citron
▢
1
spsk.
rom
▢
1
knsp. revet muskat
▢
2
dl
sukker
▢
3
æg
▢
1
tsk.
vaniljeekstrakt
Sådan gør du
Bring mælk, kanel, citronskal, rom og revet muskat i kog, lad det simre i ca. 10 minutter, og sæt det derefter til side til afkøling.
Varm ⅓ af sukkeret på en pande, til det begynder at karamellisere.
Fordel det karamelliserede sukker i 4 ovnfaste portionsskåle.
Tænd ovnen på 150° C.
Pisk æg, resten af sukkeret og vaniljeekstrakten skummende i en skål.
Tilsæt den afkølede mælk gennem en sigte, og rør det grundigt sammen.
Fordel blandingen i de 4 ovnfaste portionsskåle.
Sæt skålene i en bradepande eller et dybt ovnfast fad, uden at de rører ved hinanden.
Hæld kogende vand i bradepanden/fadet, til det når en 2-3 cm op.
Sæt bradepanden/fadet i ovnen, og lad buddingen bage i 1½ time.
Tag skålene ud af ovnen, og lad dem afkøle.
Kør en tynd, våd kniv rundt langs kanten, læg den tallerken, som den enkelte flan skal serveres på, over skålen, vend rundt, og fjern skålen.
Desserten kan serveres ved stuetemperatur eller kold.