Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fish and chips opskrift
Du kan lave fish af mange forskellige slag fisk, så længe de er lidt faste og helt lyse i kødet. Sidst jeg lavede retten, brugte jeg havkat. Ligeledes kan du bruge andre rodfrugter til fritterne, hvis du synes, det er lækkert.
5
fra
2
stemmer
Ret:
aftensmad, Fisk
Køkken:
Engelsk
Samlet tid:
45
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Antal:
4 personer
Servings:
4
personer
Calories:
515
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
800
g
store kartofler
– gerne bagekartofler
▢
1
dl
eddike
ganske almindelige lagereddike
▢
600
g
fisk
med hvidt fast kød
▢
2-3
spsk.
olivenolie
▢
1
dl
øl
▢
2
dl
mel
▢
1
æg
▢
Rapsolie
til stegning
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Skrub kartoflerne godt – eller skræl dem.
Skær dem i tykke stave – ca. 1½ x 1½ cm.
Kom kartoffelstavene i en gryde med vand, så det dækker, eddike og lidt salt, og bring det i kog.
Lad det koge i 5 minutters tid.
Skær imens fisken i tilpas store stykker, som du nu synes bedst om dem – se evt. billedet for inspiration.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem dampe tørre på den slukkede, men stadig varme kogeplade.
Tænd imens ovnen på 225° C, varmluft.
Hæld kartoffelstavene over på en bageplade beklædt med bagepapir, og bland dem med olivenolien.
Sæt pladen i ovnen i ca. ½ times tid, til kartoflerne er møre og sprøde – vend af og til – og drys med salt.
Rør imens en dej af øl, mel, æg og lidt salt og peber.
Vend fisken i dejen – evt. lidt ad gangen, hvis de ikke alle kan være i skålen – de skal alle dækkes med dej.
Varm olien godt op i en sauterpande – der skal være ca. ½-1 cm op.
Læg fisken i olien, og steg den ved høj varme på begge sider, til den er gylden og sprød.
Tag fisken op med en hulske, og læg den på fedtsugende papir – f.eks. et kaffefilter eller et stykke kraftigt køkkenrullepapir.
Fortsæt til alle fiskestykker er stegt.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
515
kcal
|
Kulhydrat:
74
g
|
Protein:
41
g
|
Fedt:
5
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
2
g
|
Transfedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
116
mg
|
Natrium:
108
mg
|
Kalium:
1371
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sukker:
2
g
|
Vitamin C:
39
mg
|
Calcium:
55
mg
|
Jern:
5
mg