Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fastelavnsboller opskrift
Den slags fastelavnsboller får vi stadig, måske fordi det er mig der bager … Her er dej til ca. 16 boller.
5
fra 1 stemme
Ret:
Brød, Dessert
Køkken:
Dansk
Keyword:
Børneretter, Fastelavn, Højtider
Samlet tid:
2
timer
timer
50
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Medium
Antal:
16 boller
Servings:
8
personer
Calories:
338
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
dl
mælk
▢
50
g
gær
▢
125
g
blødt smør
▢
375
g
hvedemel
▢
4
spsk.
sukker
▢
1
æg
Følgende skal som minimum bruges til fyldet
▢
2
dl
mælk
▢
1
æg
▢
2
spsk.
sukker
▢
Kornene fra ½ vaniljestang
▢
1½
spsk.
hvedemel
Herudover kan du også bruge
▢
Lidt bagefast marmelade
▢
Lidt grofthakket chokolade
▢
Lidt hakkede nødder
Andet som du synes kunne være lækkert i dine fastelavnsboller
▢
Glasur af almindelige flormelis
▢
Glasur af flomelis med kakao i
▢
Smeltet chokolade
▢
Flormelis
▢
Krymmel
▢
Hakkede nødder
▢
Kandiserede violer
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde til den er fingervarm – hverken kold eller varm når du stikker din lillefinger i den – og hæld den over i skålen.
Rør gæren ud i mælken, og tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Gem lidt af melet.
Rør eller ælt dejen godt sammen – kan sagtens gøres i en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Imens kan du lave fyldet klar. Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde.
Bring blandingen i kog under omrøring, og lad den koge ved jævn varme i ca. 5 minutter – stadig under konstant omrøring.
Lad cremen køle af mens du af og til rører i den.
Ælt dejen igennem, og tilsæt evt. resten af melet.
Rul dejen ud til en ca. 40 x 40 cm stor plade, og skær den igennem tre gange på hver led så du får 16 lige store kvadrater.
Fordel nu cremen på kvadraterne, og kom evt. andet fyld på, og pak hver kvadrat sammen til en bylt. Sørg for at trykke kanterne godt sammen.
Læg dem med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Form dem forsigtigt til en rund bolle.
Lad bollerne efterhæve i ca. 45 minutter tildækket.
Tænd ovnen på 200° C, og bag fastelavnsbollerne i ca. 10 minutter.
Når bollerne er kølet af, kan du pynte dem.
Noter
Tip: Glasur laves af ca. 2 dl flormelis til 1 spsk. vand.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
338
kcal
|
Kulhydrat:
41
g
|
Protein:
10
g
|
Fedt:
15
g
|
Mættet fedt:
9
g
|
Kolesterol:
76
mg
|
Natrium:
148
mg
|
Kalium:
181
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sukker:
3
g
|
Calcium:
66
mg
|
Jern:
3
mg