Det er ikke svært at lave Eton mess. Det tager lidt tid, hvis du laver marengsen selv, men du kan med fordel lave den dagen før, så længe du opbevarer den køligt og tørt, så den ikke blive fugtig eller sej. Til gengæld bør du ikke anrette desserten før i sidste øjeblik, da marengsen ellers bliver blød.
Bland sukker og vaniljesukker, og tilsæt det lidt ad gangen, mens du stadig pisker, indtil hviderne er stiftpiskede.
Bred de stiftpiskede æggehvider jævnt ud – ca. 1-1½ cm i tykkelsen – på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen, bag i ca. 1 time, eller indtil marengsen er sprød, og lad derefter marengsen køle helt af.
Skyl jordbærrene, fjern blomsten, og skær bærrene i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen.
Pisk fløden til en let flødeskum, og smag den til med flormelis og vaniljesukker.
Knæk marengsen i mindre flager, og vend den i flødeskummet sammen med jordbærrene – gem evt. lidt bær til pynt.
Anret i portionsglas, og pynt evt. med de resterende jordbær.
Noter
Tip I: Selvom jeg vil anbefale at lave marengsen selv – både fordi den så er frisk, men også fordi det er billigere end at købe – så kan du godt bruge købe-marengs. Som jo selvfølgelig gør det hurtigere at lave Eton mess. Du kan bruge enten marengskys, som du knuser groft. Eller marengsbund, som du knækker i mindre stykker.Tip II: Gider du ikke portionsanrette, eller synes du, at der skal mere knald på bærrene end bare jordbær, så kan jeg varmt anbefale dig at lave pavlova. Det er nemlig også tre gode ting – marengs, flødeskum og bær.