Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Engelsk bøf – opskrift
Måden at stege bøffen på er naturligvis ens uanset tilbehøret.
4.67
fra
3
stemmer
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
800
g
små kartofler
▢
4-8
forårsløg afhængig af størrelse
▢
4
bøffer af oksefilet eller -tyndsteg a ca. 180 g
2-2½ cm tykke – tag dem ud ½ times tid før stegning, og drys dem med lidt salt på begge sider
▢
3
spsk.
smør
▢
1
håndfuld friske krydderurter – f.eks. kørvel
basilikum og purløg blandet
▢
Skallen af 1 usprøjtet citron
▢
200
g
rygeost
▢
4
skiver
citron
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand – ca. 20-30 minutter.
Rengør imens forårsløgene, og skær det fra, som ikke kan spises.
Afpuds også bøfferne, dup den tørre, tryk dem en smule fladere med håndfladen, og brun dem så på begge sider i halvdelen af smørret.
Krydr med peber.
Steg bøfferne, til de er røde/medium/gennemstegte.
Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile.
Smelt resten af smørret, og svits de hele forårsløg på alle sider, til de har taget farve.
Skyl og hak krydderurterne, og bland dem sammen med citronskallen i rygeosten, og smag til med salt og peber.
Vend de varme kartofler i rygeosten.
Anret og servér med en skive citron.